خانه، کار، دیزاین
خانه: از خواب بیدار شدن، صبحانه خوردن (یا نخوردن)، سر کار رفتن، به خانه برگشتن، کنار خانواده بودن (یا نبودن)، شام خوردن، اینستاگرامگردی، خوابیدن.
کار: به موقع رسیدن، انگشتزدن، مشغولشدن، کارهای تکراری را انجام دادن، تحویلدادن، اینستاگرامگردی، انگشتزدن.
آیا به خاطر دارید؟
البته ممکن است فعالیتهای بالا متفاوت با کارهایی باشند که شما در خانه و کار انجام میدهید، اما کمابیش شبیه همینها هستند. آیا آخرین باری را که از شما درخواست کردند خیالپردازی کنید، به خاطر دارید؟ چه زمانی بود که به خاطر دادن ایدهای جدید سر کار، شما را تشویق کردند و برایتان دست زدند؟ چندبار به شما اجازه دادند که شکست بخورید و یاد بگیرید؟
اگر جواب این سؤالها را نمیدانید، کاملاً طبیعی است. اساساً خانه و کار جایی است برای انجام فعالیتهایی که تا جای ممکن پیشبینیپذیر، اثباتشده و تکراری باشند. هر چقدر پیشبینیپذیرتر، کارایی بیشتر؛ هر چه اثباتشدهتر، قابل کنترلتر؛ و هر چه تکراریتر، راحتتر. زمانی که قرار است صبحانه پنیر و گردو بخوریم، راحتتر از زمانی است که دلمان میخواهد گوجه و تخممرغ، هویج و فلفل دلمهای را با هم ترکیب کنی و مزهای جدید خلق کنیم.
بروید سر یخچال
سر یخچال رفتن و نگاه کردن به «آنچه هست» و هوس پختن «چیزی متفاوت»، کاری است که اغلب اوقات دوست داریم انجام دهیم، اما آنقدر از ریسک کردن و امتحان کردن ما را ترساندهاند که ترجیح میدهیم شکممان را با همان تخممرغ خالی سیر کنیم. خانه و کار از ما میخواهد هر روز تخممرغ بخوریم، اما دیزاین از ما میخواهد که شیطنت کنیم و چیزهای جدیدی بسازیم.
دیزاین چیزی شبیه این است:
– خیالپردازی کن.
– چیزهای غیرممکن رو با هم ترکیب کن.
– ایده بده.
– ایدهات رو روی کاغذ بکش.
– با چیزهای ارزون و دمدستی، بسازش.
– امتحانش کن.
– با کسی در موردش حرف بزن.
– اگه شکست خوردی، دوباره برگرد و خیالپردازی کن.
– بازم اگه شکست خوردی، ایده بده و امتحان کن.
– سعی کن توی مسیر بهترش کنی.
آیا آخرین باری را که پدر و مادر یا رئیستان از شما درخواست کرد که یکی از کارهای بالا را انجام دهید، به خاطر دارید؟ اگر نه! هیچ ایرادی ندارد. پروژۀ هومورک در قالب فضای امید و دیزاین قرار است به شما کمک کند تا بتوانید به جای هر روز تخممرغ خوردن، سر یخچال بروید و با هر آنچه که دارید، غذاهای خوشمزه و جدید خلق کنید.
من نوشته تان را دوست داشتم، و به نظرم نکته خوبی ست برای تغییر روزمرگی و چه تصویر سازی گیرایی داشت.
چه خوبکه اینجا رو پیدا کردم.
خیلی ممنونم که وقت گذاشتید و خوندید و خوشحالم که دوست داشتید.
بله دقیقاً «تفکر دیزاین» (ِDesign Thinking) به ما کمک میکنه که دچار روزمرگی نشیم و مدام تلاش کنیم که تجربههای جدیدی از جنس کشف داشته باشیم.